Copyright  2007  2017     J. Bouma - All rights reserved.
Zeilen in Zeeland, Oktober 2006 Op uitnodiging van Sander, de zeilinstructeur van EnjoySailing, en zijn vrouw 4 dagen kunnen zeilen met een Bavaria 37, de Balou, in Zeeland.
meer info  meer info
Instapcursus,  Oktober 2006 Een eerste kennismaking met de zeilsport. Super.
meer info  meer info
Zeilervaringen
Een Watersport Novice op zoek naar ervaring.
Startpagina Startpagina Zeilervaringen Zeilervaringen Contact Contact Disclaimer   Disclaimer
Staande Mastroute via Haarlem,  November 2006 Op uitnodiging van Sander in november een Ronautica 330 overvaren van St. Annaland naar Lemmer via Haarlem, gebruik makende van de Staande Mastroute. November betekend varen met harde stormachtige wind, hagelbuien maar ook af en toe zon en windstille periodes. Het in donker varen langs Amsterdam was ook een hele ervaring, maar het mooiste was om over het onstuimige Markermeer te varen, midden in de nacht, met stormachtige wind.
Cursus CWO I zeezeilen,  November 2006 Een Basis zeezeilcursus die opleidt tot bemanningslid met de nadruk op zeilvaardigheid. Een stormachtige geweldige ervaring op de Wadden in november op een Wauquiez Centurion 41S .
Zeilen op het IJsselmeer,  Juli 2007 Half juli hadden Sander en zijn vrouw voor drie hele dagen de beschikking over een Bavaria 36. Of ik met mijn gehele gezin zin had om die paar dagen mee te zeilen vanuit Lemmer. 
Ophalen ooZoo,  Augustus 2007 Op eigen kiel door Friesland tijdens de Sneekweek.
Hull => St. Annaland,  Augustus 2007 Eind augustus kreeg ik een telefoontje van Sander of ik bereid was om op heel korte termijn een boot van Hull naar St. Annaland over te brengen. De boot, een Bavaria 46, had lichte averij opgelopen in een storm en moest zo snel mogelijk terug naar Nederland voor reparatie. Uiteraard, ik stond al klaar voor vertrek.
Staande Mastroute via Haarlem,  September 2007 Sander was gevraagd of hij een Bavaria 33 Cruiser kon overvaren van St. Annaland naar Lemmer. Op zijn uitnodiging ben ik ook meegegaan. Sander, zijn vrouw Jeanette en ik hebben de boot tijdens deze mini vakantie over kunnen varen.
meer info  meer info meer info  meer info meer info  meer info meer info  meer info meer info  meer info
Alweer niet buitenom,  September 2007 Vanuit Lemmer met een Bavaria 37 via IJmuiden, buitenom naar St. Annaland was de opzet. ‘t Werd echter weer de Staande Mastroute door Haarlem. Ook mooi!
Bijna Ramsgate,  November 2007 Van St. Philipsland naar Ramsgate met een Bavaria 42. Schitterend vooruitzicht, maar zeeziekte spuugde het hele plan overboord.
Bewust Opstappen,  Februari 2008 Gevaarlijke les in assertiviteit voor Opstappers. Ik heb, samen met mijn zoon, een ervaring achter de rug die ik graag wereldkundig wil maken zónder de andere hoofdrolspelers te hoeven noemen of schuldigen aan te moeten wijzen. Mijn ervaring als opstapper met een, naar ik dacht, ervaren CWO zee-zeilinstructeur. Wij werden op onbedoelde wijze, maar met open ogen, zowat meegesleurd in onze ondergang. (tekst hier en daar wat aangepast, maar hoofdzakelijk geciteerd uit nauticlink.com, net ontdekt, editie 57)
meer info  meer info meer info  meer info meer info  meer info meer info  meer info
ter leeringhe ende vermaeck
Zeezeilen heeft mij van jongs af aan enorm getrokken echter, ik heb tot eind 2006 nooit de stap gezet om hieraan te beginnen. Trouwens watersport was een geheel onbekend terrein voor mij. In mijn jeugd heb ik grote afstanden afgelegd met een kano, maar met andere vormen van watersport was ik volkomen onbekend. Daarom eerst eens fanatiek gaan googlen wat de verschillende mogelijkheden betreffende het zeezeilen er voor mij. Na verschillende mogelijkheden eens op een rijtje te hebben gezet, heb ik besloten om een instap cursus kajuitzeiljacht zeezeilen te volgen. Oktober, zo aan het eind van het seizoen, waren er niet veel mogelijkheden meer, maar EnjoySailing had nog wel een plaatsje. Hiervoor meteen ingeschreven. Wij spreken nu over het jaar 2006. 
Staande Mastroute Volendam St. Annaland,  Juni 2007 Telefonisch kreeg ik van Sander de uitnodiging om mee te varen in konvooi door Amsterdam met één van twee Bavaria’s, een 39er of een 46er, die van Volendam naar St. Annaland moesten worden gebracht. Ik ben op de Bavaria 46 mee gevaren.
meer info  meer info
Rondje Noordzee met de CZT   September 2012 Na een hele lange tijd in-actief te zijn geweest op het gebied van zeezeilen heb ik mij als opstapper aangemeld voor een rondje Noordzee bij de Club Zeezeilers Twellegea. Met twee boten hebben we een schitterend rondje Noordzee volbracht in 10 dagen. Geweldige tijd gehad met twee schitterende, goed uitgeruste boten en een fantastische bemanning.
meer info  meer info meer info  meer info
Rondje Denemarken met de Arcadia   Juni 2013 Samen met de schipper van de Arcadia ben ik mee gevaren met een vakantietocht op de Arcadia, een Winner 11.20. We hebben een schitterende tocht gemaakt onder herfstige omstandigheden. Vanuit Ketelhaven naar Helgoland, vanuit Helgoland via het Kielerkanaal de Oostzee op en verschillende plaatsen in Denemarken en op de valreep ook nog één plaats in Zweden aangedaan. Door Limfjorden weer terug naar de thuisbasis van de Arcadia. Dit was zeilen! 
Theorie & Praktijk De theorie en de praktijk cursussen c.q. trainingen, die ik minimaal nodig denk te hebben met de daarbij eventueel te behalen diploma’s c.q. certificaten.
meer info  meer info
Tussentijdse zomertocht met de CZT   Augustus 2013 Van Ketelhaven naar Ketelhaven via Helgoland, Amrum en Helgoland.
meer info  meer info
Hemelvaartstocht 2014 met de CZT   Mei 2014 Van Lelystad naar Ketelhaven via IJmuiden, Lowestoft en IJmuiden.
meer info  meer info
Najaarstocht 2014 met de CZT   Oktober 2014 De jaarlijks terugkerende Najaarstocht ter afsluiting van het zeilseizoen. Een rondje zeilen van Lemmer naar Enkhuizen, Stavoren via Kornwerderzand naar Oudeschild en weer terug via Den Oever naar Lemmer.
meer info  meer info
Lang weekend zeilen   Oktober 2014 In oktober een rondje IJsselmeer gezeild met een Bavaria 38, de Mistral.
meer info  meer info
Weekendje zeilen met de Mistral   Oktober 2014 Zaterdagmiddag van Lemmer naar Medemblik. Zondag van Medemblik naar Hindeloopen om daarna weer terug te gaan naar de thuishaven Lemmer.
meer info  meer info
Noordzeetocht 2014 met de CZT   September 2014 Van Lemmer naar Lemmer met de Mistral, een Bavaria 38 met een tussenstop in o.a. Lowestoft, Harwich, Titschmarsch en nog enkele plaatsen.
meer info  meer info Zeilervaringen Zeilervaringen